image
 |  2 6 Липня 2018 | 13:17

Порошенко і Дуда не змогли домовитися спільно вшанувати жертв Волинської трагедії

Українська сторона пропонувала здійснити вшанування полеглих українців та поляків - жертв Волинської трагедії - разом, проте польська сторона відмовилася.
Про це "Укрінформу" повідомило джерело в дипломатичних колах.
У результаті Президент Петро Порошенко здійснить поїздку до польського селища Сагринь у неділю, 8 липня, а польський президент Анджей Дуда цього ж дня відвідає Волинь, - передає "Європейська правда".
"У неділю президент Дуда приїде на Волинь, а президент Петро Порошенко поїде у Польщу, до селища Сагринь", - розповів співрозмовник агентства.

Співрозмовник нагадав, що наближаються роковини трагічних сторінок українсько-польської історії, у зв'язку з чим і будуть здійснені відповідні поїздки президентів.
У свою чергу, співрозмовник агентства наголосив, що Україна продовжує стояти на позиціях порозуміння.
У селі Сагринь 1944 року польська Армія Крайова разом із Батальйонами хлопськими убила декілька сотень українців.
11 липня у Польщі відзначають Національний день пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами". Вперше на державному рівні роковини Волинської трагедії у Польщі відзначили торік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Свобода» застерігає поляків від антиукраїнських закликів та дій під час візиту президента Дуди на Волинь

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити