image
 |  2 6 Липня 2018 | 16:44

В Україні з'явилася інтерактивна карта забрудненості річок

Які підприємства забруднюють річки України та який стан водойм - відтепер можна дізнатися за допомогою інтерактивної карти.
Про це 06 липня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
Про це повідомила прес-служба Державного агентства водних ресурсів.
Відтепер громадяни матимуть легкий доступ до важливої інформації про стан води у річках України. Понад 400 пунктів контролю якості води в Україні, 16 параметрів забрудненості та хронологічний зріз у п’ять років лягли в основу інтерактивного інструменту, який дозволяє оцінити якість води у найбільших річкових басейнах України, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інтерактивну карту створено на основі відкритих даних про якість поверхневих вод за сприяння Державного агентства з питань електронного урядування у межах проекту USAID / UK aid «Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах»/ TAPAS. Розробку цього інструменту підтримало Міністерство екології та природних ресурсів у рамках створення Загальнодержавної автоматизованої системи «Відкрите довкілля».
Особливістю інструменту є те, що на карті позначені підприємства, які, за даними Державного агентства водних ресурсів, найбільше забруднюють річки у кожній області. Користувач може з’ясувати, який саме обсяг забрудненої води скидає у річки кожне конкретне підприємство, відстежити, як змінювалася концентрація речовини-забруднювача в минулому, і якою вона є сьогодні.
Створена карта – це важливий інструмент, який дозволятиме громадянам контролювати якість води у річках та за потреби впливати на процеси, пов’язані із забрудненням поверхневих вод, - цитує прес-служба голову Державного агентства водних ресурсів Ірину Овчаренко.

Онлайн-карта дає змогу оцінити зміни стану води за останні п’ять років і надалі постійно оновлюватиметься.
Зазначається також, що Україна долучилася до 15 країн світу, які публікують дані про якість води у відкритому машиночитному форматі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити