image
 |  0 7 Липня 2018 | 07:02

Під час нересту порушники завдали збитків на 68 тисяч гривень, - Волинський рибоохоронний патруль

Волинський рибоохоронний патруль підвів підсумки рибоохоронної роботи під час нерестового періоду.
Про це 07 липня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.
Так, з квітня по червень працівниками патруля було проведено 130 рибоохоронних рейдів. Заходи здійснювались спільно з громадськими інспекторами, працівниками поліції та екологічної інспекції. Як наслідок викрито 388 порушень правил рибальства.
Протягом трьох місяців патрульні затримали 347 порушників, які завдали збитків рибній галузі на суму 68 457 грн. У браконьєрів вилучено 161 од. сіткоснастевих знарядь лову та 12 колючих. Також конфісковано 205 кг водних біоресурсів, з яких 54 кг було вилучено у місцях збуту.
До судів направлено 160 справ для вирішення питання про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством. Крім того, на чотирьох порушників відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 3,4 тис. грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислів та всього добутого. Наразі триває досудове розслідування.
З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками управління активно ведеться масово-роз’яснювальна робота серед населення області.
Нерестова заборона закінчилась, але деякі обмеження на лов водних біоресурсів залишаються. Зокрема, рибу дозволено ловити з берега або з човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом. Крім цього, добова норма вилову риби на одну людину не повинна перевищувати три кг, а раків – 30 шт. Закликаю громадян дотримуватись даних правил. В іншому випадку – порушники будуть притягнуті до відповідальності, - заявив керівник рибоохоронного патруля Волині Тарас Куньчик.

Нагадуємо, в управлінні рибоохорони функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія» 067-360-78-40. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства - прохання повідомити Волинський рибоохоронний патруль за вказаним номером.
Довідкова інформація: з виявлених порушень було зафіксовано: 141 грубе порушення за ч.4 ст. 85 КУпАП, 183 порушення любительського рибальства за ч.3 ст.85 КУпАП, 10 - за ст. 88-1 КУпАП, пов’язаних із незаконним збутом водних біоресурсів, 9 порушень під час торгівлі забороненими знаряддями лову, 4 порушення за ст.188-5 КУпАП. Також складено 41 акт виявлення безгосподарського майна згідно яких вилучено 371 од. сіток.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити