image
 |  2 7 Липня 2018 | 06:41

У Канаді зареєстрували петицію, в якій пропонують визнати Путіна воєнним злочинцем

У парламенті Канади зареєстрували петицію в якій автори пропонують визнати воєнним злочинцем президента Російської Федерації Володимира Путіна.
Про це 06 липня 2018 року повідомляє сайт «Вголос».
Відповідну петицію зареєстровано на сайті парламенту Канади.
Петиція зареєстрована 3 липня 2018 року і за кілька днів набрала вже 150 підписів.
Ми, громадяни Канади, закликаємо уряд Канади оголосити Путіна воєнним злочинцем та віддати його під Міжнародний кримінальний суд у Гаазі за злочини проти людяності, воєнні злочини, агресію та підтримку тероризму, – зазначається у петиції.

В тексті петиції згадано не лише дії Путіна проти України, але й збиття малазійського літака рейсу МН-17 над Донбасом, вторгнення Росії до Грузії у 2008 році, а також підтримка кривавого сирійського режиму. Також автор петиції згадує про політичні переслідування та вбивства як на території Росії, так і за межами країни.
Володимира Путіна необхідно притягти до відповідальності за біль та страждання, до яких призвели його воєнні злочини. Країни по всьому світу зазнали вторгнень та посягань на демократію з боку його режиму. Ми мусимо вжити дієвих кроків проти цього тирана, - заявив депутат від опозиційної Консервативної партії Джеймс Безан, який підтримав петицію.

Якщо до кінця жовтня петиція набере 500 підписів, вона піде на розгляд уряду Канади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити