image
 |  4 8 Липня 2018 | 17:40

Вчені назвали 14 хвороб, які провокує сидяча робота

Фахівці American Cancer Society (Американського товариства з дослідження раку) заявили про те, що через кожну годину сидіння на стільці необхідно вставати на ноги.   В іншому випадку почне зростати ризик ранньої смерті, а після певної кількості годин такого сидіння він збільшується різко, повідомляє cikavosti.
Згідно їхніх слів, багатогодинне сидіння є провокуючим фактором для розвитку чотирнадцяти захворювань. У цей список лікарі включили рак, серцево-судинні захворювання, інсульт, діабет, ниркову і печінкову недостатність, ХОЗЛ, неврологічні і скелетном’язові порушення, хвороби Альцгеймера і Паркінсона, виразкову хворобу та інші патології шлунково-кишкового тракту.
Вченими було встановлено, що у людей, які щодня проводять в сидячому положенні на стільці, завищені рівні тригліцеридів та цукру в крові. Також у них є більш високими показники концентрації інсуліну і артеріального тиску. Легко припустити, що подібні відхилення від норми стають спусковим механізмом для розвитку різних захворювань.
Медики наполегливо рекомендують не сидіти на стільці безперервно більше однієї години – навіть двохвилинна розминка в цьому випадку приносить користь і захищає від застійних явищ в системі кровопостачання організму.
Загалом американські дослідники проаналізували дані про 128 тисяч людей, які збиралися протягом 21 року. До моменту початку цих спостережень всі люди були здорові (були відсутні хронічні захворювання), але за період збору даних померли 49 тисяч. Вивчення обставин і чинників смерті дозволив вченим зробити висновок про те, що у людей, які змушені багато часу сидіти на стільці в силу професії, здоров’я в цілому гірше, ніж у інших, а ризик померти передчасно – вищий.
«У людей, які сидять 6 годин в день і більше, ризик смерті підвищується на 19% у порівнянні з тими, хто сидить менше 3 годин», — конкретизували автори роботи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити