image
 |  2 9 Липня 2018 | 07:16

На Волині середня офіційна зарплата - 6 тисяч гривень, - ГУ ДФС у Волинській області

Від активної позиції громадськості в питанні  детінізації  доходів громадян виграє держава та громади, що отримуватимуть належні кошти для розвитку.
Про це 09 липня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.
Тому громадський контроль  може бути потужним важелем впливу на тих платників, котрі ще не розуміють важливості свідомої сплати податків.
На цих моментах в ході засідання Громадсько-консультативної ради платників податків особливо наголосив заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук.
Як свідчить аналітика, за перший квартал 2018 року на Волині 6118 підприємств (установ, організацій) області нарахували заробітну плату 162,2 тис. працівникам. Цим працівникам, з якими працедавці перебували у трудових відносинах повний квартал, вони виплатили майже мільярд - 966 мільйонів гривень легальної зарплати.
Тобто, середня офіційна зарплата таких найманих працівників – 6 тисяч гривень. Зарплату понад 6 тисяч гривень згідно офіційно поданої звітності, виплачує 1075 працедавців, або майже 18 відсотків. Більше половини працедавців Волині виплачує зарплату в розмірі від мінімальної до 6 тисяч гривень. Майже дві тисячі працедавців - 1898, або кожен третій, звітуються про виплату зарплати менше мінімального розміру, - розповів Богдан Шинкарчук.

Посадовець підкреслив, що в межах повноважень фахівці територіальних органів ДФС у Волинській області вживають весь передбачений чинним законодавством комплекс заходів з тим, щоб протидіяти «тіньовому» сегменту на ринку праці.
Питання детінізації економіки має вирішальне значення для економічного розвитку нашої країни. Тому фахівці ДФС вживають весь передбачений комплекс заходів у напрямку легалізації доходів громадян, оскільки саме податок на доходи фізичних осіб є бюджетоутворюючим для територіальних громад та займає значну частку надходжень держбюджету, - звернув увагу учасників засідання Богдан Шинкарчук.

Довідково: у 2018 році до комісій при держадміністраціях та органах місцевої влади спрямовано матеріали щодо 2066 СГД, за участю представників ДФС заслухано 178 СГД, 172 з яких підвищили рівень виплати заробітної плати. До бюджету додатково сплачено 395 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.
Крім того, в податкових органах протягом 2018 року заслухано 1520 СГД. Як результат, 1468 податкових агентів або 96 відсотків від заслуханих підвищили рівень виплати заробітної плати, до бюджету додатково сплачено 3569,7 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити