image
 |  0 9 Липня 2018 | 13:45

Презентували інтерактивну карту забрудненості український річок

Державне агентство водних ресурсів та Агенція журналістики даних презентували інтерактивну карту забрудненості річок в Україні "Чиста вода".
Карту створили на основі даних Державного агентства водних ресурсів. На ній – найбільші річкові басейни України, такі як Дніпро, Дністер, Південний Буг, - пише "Урядовий портал".
Іконками-квітками позначили понад 400 місць, де співробітники Держводагенства забирають воду для аналізів. Кожна пелюстка позначає параметр якості води. Якщо у квітки рожевіють пелюстки – значить, забруднення перевищує норму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли дуже спекотно: молодики скупались у луцькому фонтані


Окрім карти є список підприємств, які забруднюють річки у певній області. Наприклад, у Києві "Київводоканал" скинув у річки понад 284 млн кубічних метрів забрудненої води.
"Підприємства повинні очищувати усю воду, яку скидають у річки. Але часом вони не можуть цього зробити, оскільки мають застарілі технології, а модернізація коштує надто дорого. Іноді необхідне обладнання взагалі відсутнє. В той же час деякі підприємства свідомо економлять на очисних спорудах, щоб отримати додатковий прибуток", – пояснюють розробники карти.

Даних про точні координати місць, де підприємства скидають речовини-забруднювачі, відсутні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити