image
 |  2 9 Липня 2018 | 14:45

Волинська митниця спрощує митні процедури для виробників, які постійно працюють із ЄС

Про спрощення митних процедур для виробників, які постійно працюють з ЄС, слухали на засіданні Громадсько-консультативної ради платників податків при  Головному управлінні  ДФС у Волинській області.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з прес-служби Волинської митниці.
Виконувач обов’язків заступника начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець у доповіді відмітила суттєвий ріст інтенсивності зовнішньоекономічних операцій у зоні діяльності митниці. Зокрема, за рік експортні відправлення збільшились на 22%, імпортні -  на 47%. За перше півріччя 2018 року інспекторами було розглянуто і оформлено більше 63 тисяч митних декларацій. Середній час оформлення однієї - 1 година 7 хвилин.
Тетяна Кравець проаналізувала випадки затримки оформлення вантажів. Перевищення встановлених часових нормативів фіксувалося у 1,6% відправлень. В розрізі експорту таких було 252, у розрізі імпорту – 652 декларації. Це свідчить про значне спрощення митних процедур для українських експортерів, вантажі яких оформляються в автоматичному режимі через електронне декларування з використанням «єдиного вікна».
Нині 98% декларацій на Волинській митниці подаються в електронному вигляді, з них 86% проходять суміжні види державного контролю (фіто-, вет-, санітарний, радіологічний тощо) через електронні бази даних митниці. Поки що сервіс «єдиного вікна» не працює щодо залізничних і транзитних перевезень, проте триває підготовча робота для його поширення на ці напрямки з початку 2019 року.
У результаті комплексу вжитих керівником у 2017 році заходів щодо автоматизації та прискорення митних процедур у системі митниць ДФС України Волинська митниця піднялася з 5 місця «у хвості» на 4 місце серед лідерів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь отримає 500 мільйонів на ремонт доріг

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити