image
 |  0 10 Липня 2018 | 08:16

Через провальну роботу уряду Гройсмана Луцьк змушений шукати власні кошти для освіти та медицини

Через невиконання центральною владою в особі уряду Гройсмана функцій щодо наповнення державного бюджету та фінансування видатків Луцьк змушений шукати власні гроші для вирішення низки проблем.
Про це йшла мова під час оперативної наради у Луцькій міській раді.
Директор Департаменту фінансів та бюджету Луцької міськради Лілія Єлова повідомила, що бюджет міста перевиконаний за надходженнями на 112 млн грн.
"На 12% зросли обсяги доходів. Частка податку з доходів фізичних осіб є основна, але вона поступове зменшується. перевиконано збори по нерухомості, по єдиному податку. Водночас ми мусимо віддати державному бюджету 17,9 млн гривень у рамках реверсної дотації. Також у нас через невиконання державою зобов'язань є борг у 64,5 млн гривень перед отримувачами субсидій. Не вистачає коштів на оплату праці освітян та медиків. Не вистачає фінансів, а це понад 2 млн гривень, для хворих на цукровий діабет. До кінця року для підвищення оплати праці освітян треба понад 4 млн гривень. Тобто місто має за власний рахунок вирішувати ті питання, які не вирішує державний бюджет", - зазначила Лілія Єлова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ковелі відкрили масштабний і цікавий проект «Погляд молоді на місто»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити