image
 |  0 10 Липня 2018 | 06:30

На Рівненщині знешкодили групу «сприяння» незаконному видобутку бурштину

На Рівненщині одинадцятьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні масових заворушень та опору правоохоронцям під час виконання ними службових обов'язків з припинення незаконного видобутку бурштину.
Про це 10 липня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.
Завдяки ефективному процесуальному керівництву прокуратури Рівненської області встановлено організатора та виконавців злочинного угруповання, які поблизу місць незаконного видобутку бурштину систематично організовували та вчиняли порушення громадського порядку, що супроводжувалось активним опором та застосуванням насильства стосовно працівників правоохоронних органів, - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що злочинну групу створив житель смт Клесова, до складу якої залучив односельців, з чітким розподілом функцій та ролей між ними. Спільники розробили план збору місцевого населення, підготовки та вчинення злочинів, пов'язаних з опором працівникам правоохоронних органів з метою перешкодити останнім виконувати службові обов'язки з виявлення та припинення фактів незаконного видобутку бурштину.
На підставі здобутих слідчим та прокурором доказів встановлена причетність вказаних осіб до масових заворушень, організованих біля в'їзду в урочища «Смітник» та «Азалія» Сарненського району, де ними разом із місцевим населенням було заблоковано пересування працівників поліції та вчинено щодо них насильство із застосуванням фізичної сили, а також пошкоджено службовий автотранспорт.
Дії спільників кваліфіковано органом досудового розслідування за ст.ст. 294, 342, 345 КК України (організація та участь в масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою, знищенням майна, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу).
Зазначається, що 11-ти учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та щодо них судом застосовано запобіжні заходи у виді домашнього арешту.
Наразі у кримінальному провадженні продовжуються необхідні слідчі дії щодо встановлення усіх причетних до масових заворушень осіб з метою притягнення до передбаченої законом відповідальності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити