image
 |  4 10 Липня 2018 | 17:10

Стало відомо, хто з волинських нардепів має найбільше компаній в офшорах

Мажоритарники частіше заходять у  Раду, маючи бізнес. Однак станом на сьогодні в країні-агресора народні депутати України ведуть свій бізнес, серед них депутати від "Волі народу", "Опозиційного блоку" та "Блоку Петра Порошенка".
Про це інформує "Український тиждень".
У Верховній раді серед 19 нардепів "Волі народу" 16 вказали, що вони мають компанії, де є бенефіціарами. Загалом, понад десять компаній є у десяти нардепів з цієї групи. Так, найбільше таких у Степана Івахіва (58), Олександра Фельдмана (51) і Олександра Супруненка (37).

Водночас серед мажоритарників фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП)  понад десять компаній мають вісім нардепів. Найбільша кількість підприємств у Максима Єфімова, який фігурував (72) і Вадима Нестеренка (28). По одній компанії мають десяток депутатів-мажоритарників.


У свою чергу, серед позафракційних мажоритарників найбільше компаній у співвласника мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр" Олександра Гереги (122), на другому місці опинився Сергій Тарута з партії "Основа" (48).


Крім того, серед списочників "Опоблока" лідером-бізнесменом є Вадим Новинський (102), на другому місці - Блія Льовочкіна (60), на третьому - Олексій Білий (13).


Додається. що топ-3 рекордсмени по закордонним фірмам виявилася Юлія Льовочкіна - в неї 43 компанії, з яких 38 відносяться до офшорних. На другому місці - Вадим Новинський - 39 підприємств, із яких 34 теж - в офшорах. На третьому місці Максим Єфімов - у нього 30 фірм, із яких 23 - в офшорах.


Також повідомляють, що є народні депутати котрі досі мають бізнес в країні-агресора Росії, а саме мажоритарник В'ячеслав Богуслаєв ("Воля народу") і два списочники - Тарас Козак із "Опозиційного блоку" і Леонід Козаченко з "Блоку Петра Порошенка".



Так, нардеп Леонід Козаченко сказав ТОВ "Альтінвест" (Уфа), яке займається видобутком руд, пісків дорогоцінних металів і руд рідкісних металів.






Відзначається, що президент "Мотор Січ"  і найбагатший нардеп В'ячеслав Богуслаєв задекларував сім підприємств, які знаходять у Москві (4), Московській (2) і Томській областях.



Загалом 169 народних депутатів є кінцевими бенефіціарами 1 447 підприємств, з них 69% компаній належить мажоритарникам, а 31% - списочникам. Такими є результати аналізу громадського руху "ЧЕСНО".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити