image
 |  0 10 Липня 2018 | 20:42

У Раді хочуть позбутися журналістів

У Верховній Раді пропонують не пускати журналістів у кулуари парламенту. Для ЗМІ виділять прес-центр на 3-му поверсі.
Такі зміни пропонує Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної ради. Про це свідчить рішення комітету від 9 липня 2018 року.
Пропонують внести зміни до положень, що визначають порядок доступу осіб до відкритих пленарних засідань ВР та порядок оформлення документів для їх відвідування. 1-й і 2-й поверхи кулуарів ВР в адміністративному будинку на вул. Грушевського, 5 будуть передбачені для вільного доступу нардепів та відкриті для інших відвідувачів, зокрема представників органів держвлади та місцевого самоврядування, громадських організацій, іноземних громадян та громадян, допуск яких здійснюється за службовими посвідченнями, тимчасовими та гостьовими квитками.
На 3-му поверсі кулуарів Ради пропонують створити прес-центр та розмістити місця для роботи журналістів. Комітет вирішив рекомендувати першому заступнику керівника Апарату Ради - керуючому справами Петру Боднару ініціювати створення в Апараті ВР робочої групи з питань підготовки відповідних пропозицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців не працюють за спеціальністю, – опублікували цифри


Така ініціатива пов'язана з інцидентом, що стався в травні 2018 року. Тоді фотограф оприлюднив знімок, на якому представниця ЗМІ показувала непристойний жест у камеру. Після цього її та подругу звинуватили в неповазі до Ради і позбавили акредитації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити