image
 |  0 10 Липня 2018 | 18:23

З печери в Таїланді врятували всіх

Із залитої водою печери вдалося витягнути дванадцятьох хлопчиків та їхнього тренера.
Про це 10 липня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Із залитої водою печери Тхам Луанг на півночі Таїланду вдалося врятувати усіх. Дванадцятьох хлопчиків з футбольної команди «Дикі кабани» та їхнього тренера витягували на поверхню землі впродовж тижня. Група знаходилася під поверхнею землі від 23 червня цього року.
Від місця, в якому знаходилися хлопці та їхній тренер, до виходу з печери було 4 кілометри підземних коридорів, частина яких була повністю залита водою. Акція порятунку, в якій брали участь 18 водолазів, серед них – українські дайвери, переривалася кілька разів, це було зумовлене необхідністю поповнення кисневих балонів та відпочинку. Найскладнішим на шляху від місця перебування хлопців до виходу був відрізок, розташований посередині. Цей прохід є настільки вузьким, що водолази були змушені знімати балони з киснем і проштовхувати їх вперед.
Нагадаємо, члени футбольної команди «Дикі кабани», хлопчики віком від 11 до 16 років, та їхній 25-річний тренер зникли 23 червня. За попередньою інформацією, вони зайшли до печери, коли була суха погода, але внаслідок проливних дощів, виходи з печери були затоплені. Група сховалася на уступі серед води за 4 кілометри від входу до печери.
Усі врятовані нині перебувають у лікарні, їхній психофізичний стан оцінюється як задовільний.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити