image
 |  0 11 Липня 2018 | 07:44

На Любомльщині поліція виявила незаконні посіви маку

Співробітники Любомльського відділу поліції виявили на присадибній ділянці 37-річної жительки села Підгородно 270 рослин снодійного маку.
Про це 11 липня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Секторі комунікації поліції Волинської області.
За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 310 Кримінального кодексу України.
Незаконні посіви в рамках проведення оперативно-профілактичних заходів операції під умовною назвою «Мак» виявили дільничні офіцери поліції. Заборонені до вирощування рослини направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.
Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувані за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає, зокрема, штраф від 1,7 тис. грн. до 8,5 тис. грн. або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.
З початку проведення операції «Мак» слідчі розпочали за фактами незаконного посіву або вирощування снодійного маку чи конопель 17 кримінальних проваджень. Окрім того, поліцейські склали 34 протоколи щодо притягнення до адміністративної відповідальності осіб за незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель. Вилучили понад шість тис. стебел маку та понад півтисячі стебел конопель, - розповів начальник управління протидії наркозлочинності ГУНП у Волинській області Володимир Костанюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити