image
 |  0 11 Липня 2018 | 11:24

Протест євроблях: у Раді дослухалися до мітингувальників

Комітет з питань податкової та митної політики пропонує 12 липня винести на розгляд Верховної Ради законопроекти, на ухваленні яких наполягають власники євроблях.
Про це повідомила голова комітету Ніна Южаніна у коментарі "112 Україна".
"Я щойно говорила з членами комітету. Ми написали лист голові парламенту Андрію Парубію про те, що всі члени комітету вимагають включення на завтра на порядок денний цих проектів законів і розгляд їх у першому читанні. Ми не маємо права піти на канікули без розгляду цих законопроектів", - сказала Южаніна.

Вона переконана, що Парубій дослухається.
Ідеться про законопроекти №8487 і №8488, які комітет вніс у Раду 15 червня. Вони передбачають зниження митних податків на реєстрацію автомобілів на єврономерах (зменшення розміру акцизного податку з авто), скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають стандартам Євро-5.
Серед іншого в законопроектах йдеться про посилення контролю за переміщенням і присутністю в Україні транспортних засобів на іноземній реєстрації.
Якщо Верховна Рада підтримає зміни до законодавства про зниження акцизу на транспорт, то розмитнення автомобіля на єврономерах коштуватиме €2,5-3 тис.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві власники авто на «євробляхах» озвучили свої вимоги до влади

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити