image
 |  2 11 Липня 2018 | 20:40

Рада полегшила правила користування сільськогосподарською землею

Верховна Рада дозволила власникам та орендарям без проблем обмінюватися земельними ділянками.
За закон №6049-д, який спрощує правила користування землею сільськогосподарського призначення, проголосували 236 народних депутатів, передає "Українська правда".
Закон також передбачає право на оренду польових доріг, не обмежуючи при цьому доступ інших орендарів до земельних ділянок. Відповідні зміни мають полегшити вирішення питання колективної власності на землю, запобігти рейдерству і спростити обмін земельними ділянками в єдиному масиві. Закон №6049-д дозволяє україням обмінювати земельні ділянки державної і комунальної власності, розташовані в масиві земель сільськогосподарського призначення, на рівноцінні земельні ділянки приватної власності в тому ж масиві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині зберігається надзвичайна пожежна небезпека


У законопроекті також передбачено віднесення земель під полезахисні лісосмуги до земель сільськогосподарського призначення, зараз вони належать до земель лісового фонду.
На законодавчому рівні також встановлюється і порядок звернення права колективної власності на землю на право приватної та комунальної власності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити