image
 |  4 11 Липня 2018 | 18:12

У Туреччині застрягли більше півтисячі українських туристів

У Туреччині в аеропорту затримали чотири рейси, якими повинні були повернутися 543 українських туристи.
Про це Українській правді повідомив представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.
"Станом на 16:00 11.07.2018 р. у Туреччині затримано 4 рейси, якими мали б повернутися 543 громадяни України на Батьківщину. Знову авіаперевізник (не "Браво") і туроператор з’ясовують, хто перед ким зобов’язаний, а тягар цих непорозумінь лягає на плечі українців", - розповів він.
Консул України виїхав на місце до Анталії, щоб поспілкуватися з пасажирами та відповідальними сторонами для швидкого повернення українців додому.
"Але консул не має повноважень зобов’язати сторони конфлікту врегулювати ситуацію. Вирішити це питання можуть і повинні сторони, що брали на себе зобов’язання надати пакет достойних туристичних послуг громадянам України", - зазначив Кирилич.
Як повідомлялося, 29 червня стало відомо про сотні українських туристів, які кілька діб перебували в аеропорту міста Монастір і не могли вилетіти з Тунісу додому. За їхніми словами, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконували своїх зобов'язань щодо повернення громадян до України.
Bravo Airways каже, що туроператор заборгував компанії 25 млн грн.
За інформацією МЗС, станом на 3 липня усі 994 туристи, які перебували у Тунісі і чекали на повернення в Україну, прилетіли додому.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити