image
 |  2 11 Липня 2018 | 05:15

Учасники круглого столу «Волинь-43» вшанують жертв спаленого поляками села Красний Сад

У програмі круглого столу «Волинь-43» – складова антиукраїнської пропаганди Польщі» 11 липня в Луцьку – також відвідини місця спаленого села Красний Сад у Горохівському районі.
Про це у коментарі «ВолиньUA» повідомили організатори.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відбудеться «круглий стіл»: «Волинь-43» – складова антиукраїнської пропаганди Польщі

Зі слів голови Волинської обласної громадської організації «Волинський край» Олександра Самосика, по завершенні роботи «круглого столу» його учасники поїдуть до місця трагедії в Красному саду, аби покласти вінки та квіти до пам`ятних знаків загиблим від рук українцям. Тут також відбудеться поминальна панахида за участю священиків УПЦ Київського патріархату.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горохівські свободівці запрошують вшанувати жертв польської Армії Крайової у Красному Саду

З поінформованих джерел «ВолиньUA» стало відомо, що відвідини місця спаленого поляками села Красний Сад попередньо значились у програмах візитів на Волинь президентів України та Польщі. Однак після того, як їм не вдалося домовитися про спільне вшанування жертв «Волинської трагедії», відвідини Красного Саду викреслили з обох програм візитів.
У результаті, як наголошують організатори круглого столу «Волинь-43», жертви Красного Саду в ці липневі дні залишились не пошанованими: тут і не молились, і не покладали квітів...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко і Дуда не змогли домовитися спільно вшанувати жертв Волинської трагедії

Організатори круглого столу «Волинь-43» – складова антиукраїнської пропаганди Польщі» вирішили виправити цю кричущу несправедливість. У результаті Красний Сад відвідають представники не лише Волинської, а й Львівської, Івано-Франківської, Рівненської та Тернопільської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляків на Волині загинуло близько 7 тисяч, – краєзнавець Ярослав Царук

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити