image
 |  2 11 Липня 2018 | 10:23

В Україні відсутня державна підтримка історичних досліджень подій на Волині, - професор СНУ

В Україні відсутня державна підтримка історичних досліджень подій україно-польського конфлікту та чітка державна політика щодо усіх сусідів.
Про це кандидат історичних наук, професор СНУ імені Лесі Українки Микола Кучерепа заявви під час круглого столу «Волинь-43» - складова антиукраїнської пропаганди Польщі.
«Треба чітко виробити державну політику щодо усіх сусідів України. Якщо ми будемо себе зневажати, з'явиться концепція східних кресів. Також виникнуть інші проблеми. Я вважаю, що питаннями історії мають займатися професійні історики. І вони мають мати підтримку з боку державних органів. Треба також розуміти, що кожен народ має право на власну державність і визволення з-під панування іншого народу. Саме це робили українці у 20-му столітті. І саме це не може чи не хоче зрозуміти польська сторона», - наголосив Микола Кучерепа.

Декан історичного факультету СНУ імені Лесі Українки, докторі історичних наук, професор Анатолій Шваб відзначив, що з польського боку відбувається політизація конфлікту, який мав місце у 40-ві роки минулого століття, а тема Волині використовується польськими політиками для підняття свого рейтингу.
«Поляки категорично відкидають злочини Армії Крайової і право іншого народу боротися за власну державу», - зазначив Анатолій Шваб.

Доктор історичних наук, професор СНУ імені Лесі Українки Оксана Каліщук наголосила на відсутності інформаційної політики щодо подій на Волині у 40-х роках.
«У наших книгарнях ви не знайдете, на відміну від Польщі, літератури, присвяченій дослідженню україно-польського протистояння. Ми часто замикаємось у свому колі. Так не можна вигравати».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відкрився круглий стіл «Волинь-43» – складова антиукраїнської пропаганди Польщі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити