image
 |  4 11 Липня 2018 | 16:12

Як відпочивають діти у таборі Сонячний Луцького району

Минулого тижня позаміський заклад оздоровлення та відпочинку обласного Центру туризму, спорту та екскурсій табір «Сонячний», що у с.Гаразджа Луцького району гостинно прийняв 204 дитини на другу зміну.
Про це «ВолиньUA» повідомляє прес-служба Волинського центру туризму.
«Табір Сонячний» має хорошу репутацію і став улюбленим місцем відпочинку не лише волинських школярів. Сюди приїхали діти навіть із сусідніх областей, зокрема з міст Львова та Тернополя, а також школярі Луцького, Ківерцівського, Ковельського, Горохівського районів та міста Луцька. Чимало дітей вже не вперше тут відпочивають.


Як зазначив директор Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін:
«Цей табір подобається дітям завдяки його спортивно-туристській спрямованості та різноманітному активному відпочинку. Тут є озеро, де діти щодня купаються, катаються на човнах та катамарані, мотузкове містечко, скеледром, спортивні та ігрові майданчики з гойдалками. Інструктори нашого Центру туризму проводять для дітей майстер-класи з туризму, орієнтування на місцевості, водять у походи».



Програма активного відпочинку та дозвілля в таборі цікава і насичена різноманітними спортивними та культурно-мистецькими заходами. Кожен день неповторний, має свою назву і присвячений певній тематиці: День єднання та дружби, День казки, День туризму, День жартів, спортивний день, День козацтва, олімпійський день, День патріота, День здоров’я та інші. Спортивні змагання, конкурси, свята, ігри, веселі естафети, шоу-програми, дискотеки та багато-багато іншого максимально наповнюють відпочинок дітей.
– У нашому таборі ми намагаємось створити всі умови для того, аби діти, перебуваючи тут, оздоровились і загартувались,  пізнали щось нове і корисне для себе, випробували свої сили на туристському мотузковому містечку, адже діти, особливо з сільської місцевості, більше ніде не мають такої можливості  - говорить старший інструктор табору Ірина Тарасюк.



З дітьми працюють хороші вожаті з Луцького педагогічного коледжу та Східноєвропейського національного університету, які попередньо проходили спеціальну підготовку у Центрі туризму, спорту та екскурсій.
Я відпочивала в різних таборах, - говорить Уляна Ващук, - проте в «Сонячному» мені найбільше сподобалось, адже тут є багато різних туристсько-спортивних розваг, а ще ми катаємось на катамаранах і щодня купаємось.

Загальне оздоровлення дітей проводиться під час загартовування водними процедурами, виконання фізичних вправ, лісових прогулянок. Такий відпочинок якнайкраще впливає на гармонійний розвиток дитячого організму, а калорійне 5-разове харчування, в раціоні якого обов’язково овочі, фрукти, соки, свіжа випічка поповнюють запас сил та енергії.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обласний центр зайнятості запрошує волинян на бізнес-сніданок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити