image
 |  0 12 Липня 2018 | 13:54

Поетеса з Луцька отримала престижну літературну премію

Літературна премія імені Бориса Нечерди Ліги українських меценатів за 2018 рік присуджена поетесі з Луцька Олені Пашук за збірку "Паранджа" (видавництво "Вежа-Друк").
Про це пише Укрінформ.
"У книжці створено переконливий і проникливий образ жінки, яка "наче сонях / повертається у бік гарячого серця", жінки, в якої "завжди відчинене вікно серця, куди чоловіки залітають дощ перечекати", жінки, в серці якої "чотири камери / і в кожній по в'язню". Ця книжка – спроба передати читачеві магму жіночого емоційного досвіду, спроба висловити те, що ховається за паранджею внутрішнього світу жінки, чим він особливий (а отже, й чим цікавий світові зовнішньому)", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, премія присуджується за пошуки нової поетичної мови й сміливі творчі експерименти. Серед лауреатів попередніх років – Сергій Жадан, Іван Андрусяк, Василь Слапчук, Анатолій Кичинський, Теодозія Зарівна, Валентина Давиденко, Павло Коробчук, Павло Щириця.
Довідково:
Олена Пашук (Кицан) народилася 17 липня 1982 року в Луцьку. Була активним членом літстудії "Лесин кадуб". Учасниця всеукраїнських нарад молодих літераторів, що проходили в Ірпені (2000) та в Коктебелі (Крим, 2002). Закінчила філологічний факультет Волинського національного університету ім. Лесі Українки, захистила кандидатську дисертацію на тему "Взаємодія класичного й некласичного вірша у творчості Василя Голобородька".
Попередні поетичні книжки авторки: "За поворотом мого погляду" (2000), "...німі оплески" (2004), "Солоні гнізда" (2005), "Седмиця" (2008), "25-ий кадр" (2010), "Нічка йде до мишки в гості" (2011).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити