image
 |  2 12 Липня 2018 | 16:22

Вісім гривень за квиток: у Києві подорожчає вартість проїзду в громадському транспорті

Отримані від підвищення тарифів у транспорті кошти підуть на розвиток транспортної інфраструктури, ремонт і закупівлю рухомого складу, підвищення зарплат працівникам комунальних транспортних підприємств.


Про це мер Києва Віталій Кличко заявив 12 липня на засіданні Київради, повідомляє сайт столичного голови.
"Це питання, на жаль, перевели в політичну площину. Без жодної політики скажу: отримані від підвищення тарифів кошти підуть на розвиток транспортної інфраструктури, на ремонт і закупівлю рухомого складу, підвищення заробітних плат працівникам комунальних транспортних підприємств", - наголосив Кличко, коментуючи рішення Київської міської державної адміністрації про підвищення з 14 липня вартості проїзду в громадському комунальному транспорті.
Кличко наголосив, що комунальні транспортні підприємства столиці працюють у збиток. Тож зміна тарифів дасть змогу зменшити суми дотацій, які столична влада виділяє на покриття збитків підприємств транспорту. І спрямувати ці кошти на розвиток, зокрема, дорожньо-транспортної інфраструктури.
Він нагадав, що сьогодні Київпастрансу не вистачає майже 2,5 тис. працівників, Київському метрополітену - близько півтисячі через низький рівень зарплатні.
"Я щойно зустрічався з директором метрополітену. Він сказав, що тільки вчора звільнилися три машиністи. Вони їдуть працювати до Польщі, бо там високі зарплати. Нам потрібно підвищувати зарплатню тут. Знаєте, скільки часу треба, щоб підготувати одного машиніста? 7 місяців на навчання, і ще 7 місяців він проходить стажування. Півтора року нам потрібно, аби замінити одного машиніста!" - заявив Кличко.
Щодо потреб ремонту та оновлення, в міській адміністрації зазначають, що на сьогодні у Київському метрополітені є необхідність ремонтувати рухомий склад, закуповувати нові вагони, ремонтувати станції метро. Зокрема, потрібно відремонтувати 13 станцій метрополітену.
Треба продовжувати і капітально оновлювати дорожню інфраструктуру, зауважив міський голова.
"У нас сьогодні 75 мостів і шляхопроводів у передаварійному стані! Ми зараз ремонтуємо об'єкти інфраструктури, які як відкрили 40-50 років тому, так і не переймалися їх станом! На все це потрібні кошти. І щоб хоч частину їх вивільнити, ми можемо зменшити дотації транспортним підприємствам. Хоча б наблизивши тарифи на проїзд до їх собівартості", - сказав Кличко.
У повідомленні зазначається, що для постійних користувачів громадським транспортом середня вартість проїзду становитиме 6,5 гривень за умови придбання проїзного квитка. До того ж буде збережено безкоштовний проїзд для пільговиків.
Читайте також: У Луцьку може з’явитися новий маршут №20 “Дружби Народів — село Гаразджа”.
Як повідомлялося, із 14 липня вартість проїзду у міському транспорті столиці зміниться і становитиме від 6,3 гривні – за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою. Вартість разової поїздки становитиме 8 гривень.
У КП «Київський метрополітен» запроваджуються нові проїзні квитки, що використовуватимуться з моменту активації: 10 поїздок на 5 календарних днів (за 75 грн), 14 поїздок на 7 днів (за 104 грн) та 30 поїздок на 15 календарних днів (за 210 грн).
Останнє підвищення транспортних тарифів у Києві відбулось у 2017 році, перед тим - у 2015 році.
Під стінами Київської міської ради 12 липня відбувся  мітинг, організований фракцією ВО "Свобода", з вимогою не підвищувати тарифи на проїзд у громадському транспорті з 14 липня. Близько 200 активістів вимагали від міської влади накласти мораторій на підвищення тарифів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити