image
 |  0 14 Липня 2018 | 17:29

Озвучили вартість туристичних путівок у космос

Компанія Blue Origin має намір продавати туристам місця на своєму кораблі New Shepard для суборбітальних польотів. Вартість таких турів коливається від $200 тис. до $300 тис.
Про це повідомило агентство Reuters, посилаючись на двох представників компанії, які безпосередньо беруть участь в обговоренні цінової стратегії, інформує УНН.
19 червня віце-президент Blue Origin Роберт Мейєрсон заявив на конференції з перспективних космічних послуг, що компанія планує почати продаж квитків для туристів 2019 року.
Коли саме передбачається приступити до бронювання і продажу місць на New Shepard і за якою ціною, поки невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, наскільки виростуть ціни на зд-квитки в найближчі три роки


Космічний корабель для туристів здійснив з листопада 2015 року вже вісім успішних випробувальних польотів в автоматичному режимі. На борт такий корабель зможе брати не більше шести пасажирів.
Останній політ відбувся 29 квітня.
За словами керівника технологічного відділу Blue Origin Діна Кассмена, наступне випробування може бути проведене до кінця літа.
Першими пасажирами корабля стануть співробітники Blue Origin.
За оцінками аналітика з консалтингової фірми Teal Group Марко Касереса, кожен політ на орбіту буде обходитися в $10 млн. Тому компанія Blue Origin на початковому етапі зазнає збитків.
Blue Origin одна з приватних фірм, які мають намір здійснювати регулярні туристичні польоти в космос. Такі ж плани мають Virgin Galactic і SpaceX.
Virgin Galactic провела в кінці травня 13-е випробування свого корабля SpaceShipTwo.
Вартість двогодинного польоту, під час якого шість пасажирів зможуть побачити Землю з висоти 100 км, становитиме близько $250 тис.
Співробітники компанії стверджують, що продали вже понад 650 квитків.
Серед охочих вирушити на орбіту на цьому кораблі є актори Леонардо Ді Капріо, Том Хенкс і Анджеліна Джолі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити