image
 |  4 14 Липня 2018 | 15:00

Туск проти "антибандерівської" норми у законі про інститут національної пам'яті

Європейський посадовець вважає, що відносини Варшави та Києва не повинні будуватися на історичному конфлікті.


Президент Європейської ради Дональд Туск назвав неправильним рішення влади Польщі ввести жорсткі "антибандерівські" норми у законі про Інститут національної пам’яті.
Про це єврочиновник заявив в ефірі телеканалу TVN24.
За словами Туска, для Варшави та Києва наразі дуже важливо побудувати фундамент, який побудований з об'єднання, а не конфлікту.
Туск нагадав, що після Другої світової війни Польща досягла порозуміння з Німеччиною, але цього б не сталося без волі від людей, влади, церкви.
"Це ж нам потрібно з Україною. Але не варто порівнювати ситуацію Польщі та Німеччини. Україна наразі бореться за свою незалежність і потребує підтримки як ніколи раніше", – розповів політик.

Президент Європейської ради вважає, що критика стосовно українських націоналістів може розсварити народи, та й йде на руку третій стороні.
Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі закликав Україну визнати геноцид поляків на Волині.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інститут нацпам’яті Польщі дасть оцінку заявам голови Українського товариства в Сагрині
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівські історики відреагували на антиукраїнські висловлювання президента Польщі під час візиту на Волинь

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити