image
 |  0 16 Липня 2018 | 12:47

Порошенко лякає, що Росія може атакувати Маріуполь (ВІДЕО)

Президент України не виключає, що нинішня поведінка росіян щодо огляду та блокування входження кораблів в українські порти на Азовському морі може свідчити про наміри РФ здійснити військові атаки на Маріуполь.


Про це Петро Порошенко заявив, виступаючи перед учасниками багатонаціональних міжнародних навчань Sea Breeze 2018 в Одесі, - повідомляє кореспондент Укрінформу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі затримали «прокурора» окупованого Донецька
За словами глави держави, зараз Росія значно посилила своє морське угрупування в Азовському морі й почала здійснювати незаконну зупинку, огляд як українських, так й іноземних кораблів, які прямують в українські порти на Азовському морі.
“Ми бачимо, що це робиться для того, щоб заблокувати порти України на Азовському морі, здійснити ескалацію напруги, не виключено, робити військову операції атаки на Маріуполь”, - підкреслив Порошенко.

[embed]https://www.facebook.com/petroporoshenko/videos/1333777426756646/[/embed]
Як повідомлялося, у навчаннях Sea Breeze 2018 беруть участь флагман 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, ескадренний есмінець США УРО USS Porter, турецький фрегат TCG Yavuz, болгарський корвет BGS Bodri, турецький підводний човен TCG Yildiray, понад два десятки кораблів і катерів ВМС ЗС України і ДПСУ, а також 25 літаків і гелікоптерів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відібрала в України більшість риболовецьких ресурсів у Чорному морі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити