image
 |  0 16 Липня 2018 | 12:30

У Ковелі оздоровили 3 тисячі дітей пільгових категорій

Юні ковельчани, які належать до пільгових категорій, відпочивали на Чорному морі, озері Світязь та закордоном.
Про це «ВолиньUA» розповіли у відділі внутрішньої політики, організаційної роботи
та зв’язків з громадськістю Ковельської міськради.
Так, до прикладу, 15 липня на відпочинок у міжнародний дитячий центр «Артек», що у Пущі-Водиці під Києвом, відправились шестеро юних ковельчан. Це - діти-сироти, позбавлені батьківської опіки та обдаровані. З початку року там вже побували 22  школярів.
Ще двадцять дітей з Ковеля відпочивають на Азовському морі - в пансіонаті «Троянда», семеро – в Одесі,  в оздоровчому центрі «Молода гвардія». Загалом на Чорному морі набирались сил 23 хлопців і дівчат з нашого міста.
Як повідомила заступник начальника відділу молоді, фізичної культури та спорту  Ніна Шум, станом на сьогодні оздоровлено понад 3000 дітей пільгових категорій. Цей процес триває впродовж року.
Відпочивали і поліпшували своє здоров’я маленькі ковельчани як в Україні, так і за кордоном (в Німеччині, Болгарії).
На це спрямовано кошти державного і місцевого бюджетів, благодійних, громадських і релігійних організацій.
У червні у 17 таборах з денним перебуванням, які працювали на базі шкіл та закладів позашкілля, цікаво і змістовно провели літні канікули майже півтори тисячі учнів. Серед них - переможці конкурсів, олімпіад, відмінники навчання, лідери учнівського самоврядування, з родин учасників АТО, прийомних і малозабезпечених багатодітних сімей, інших пільгових категорій. З місцевої казни на організацію роботи таборів виділено понад 400 тисяч гривень.
Крім цього, за кошти міського бюджету придбано путівки для 72 дітей в оздоровчий табір «Світязь» і для 46 – в табір «Оберіг».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити