image
 |  0 17 Липня 2018 | 06:57

На масові затримання росіянами суден в Азовському морі Порошенко відреагував наказами

Президент України Петро Порошенко віддав накази українським військовим, спрямовані на припинення масових затримань суден, що прямують через Керченську протоку.
Про це Порошенко розповів в ефірі "Свободи слова" на телеканалі ICTV. - пише "УП".
Він нагадав, що з 2014 року Росія хотіла захопити Маріуполь, щоб забезпечити сухопутну дорогу на окупований Крим, але тоді українська армії перешкодила цим планам.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко лякає, що Росія може атакувати Маріуполь (ВІДЕО)

"Зараз стоїть питання, чи ми будемо укріплювати захист з моря. І ми не будемо миритися з незаконним захопленням українських і іноземних кораблів, які рухаються в напрямку українських портів, в тому числі, Маріуполя, для того щоб зупинити гірничо-металургійний комплекс, який працює на Донбасі", - заявив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вже затримала 148 українських суден. Україна готує відповідь

Він додав, що українські військові вже отримали відповідні накази, щоб припинити незаконні затримання суден росіянами.
"І безумовно на сьогоднішній день мною були надані відповідні накази і міністру оборони, і начальнику генерального штабу, і командувачу військово-морських сил України для того, щоби ми вжили достатні заходи, щоб припинити це порушення закону і зупинити російські провокації при проходженні української Керченської протоки", - повідомив президент.

Нагадаємо,  спецслужби Росії затримали вже 148 суден, які прямували через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя.
Раніше під час відвідування військових навчань в Одесі президент Петро Порошенко не виключив, що Росія планує атаку на порт у Маріуполі і, можливо, військову операцію в Азовському морі.
Як повідомлялося, заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд заявила про затримання ФСБ Росії 7 суден на Азові.
У Державній прикордонній службі України повідомили, що перевірка суден - законна.
У свою чергу у Міністерстві інфраструктури заявили, що Росія збільшила кількість безпідставних перевірок суден, що прямують в порти України через Керченську протоку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля берегів Бердянська пронісся смерч (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити