image
 |  0 18 Липня 2018 | 13:44

Іваничівщина: фермер, який вирощує часник, збирає понад 9 тонн із гектара

У селі Луковичі Іваничівського району приватний підприємець Андрій Сірко розпочав будівництво насіневого заводу часнику. Така діяльність є не просто хорошою інвестицією, а й  створює нові робочі місця, наповнює сільський бюджет.
Про це повідомляє власкор «ВолиньUA» із посиланням на сайт Іваничівської РДА.
Керівник підприємства Микола Хамуда розповів, що у цьому році часник виростили на площі 30 га – середня врожайність становить 9 т/га. На даний час зібраний врожай з 20 га площі. За сприятливих погодних умов решту врожаю планують зібрати за 3-4 дні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В громаді на Іваничівщині відремонтували водонапірну вежу
Підприємство активно розвивається, оновлюється матеріально-технічна база. Придбана спеціальна техніка для посадки, поливу, прополки та збору часнику. На наступний рік підприємство планує збільшити площу для вирощування даної культури.

Довідково:
Насіннєвий Завод Часнику - одна з провідних компаній України, що спеціалізується на вирощуванні офіційного сертифікованого насіння часнику та внесена до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.
Компанія вирощує садивний матеріал найпоширенішого в Україні сорту часнику Любаша по ліцензії та в партнерстві з селекціонером сорту Захаренко Іваном Івановичем, а також працює з сортами європейської селекції. В Держреєстрі суб’єктів насінництва та розсадництва на 2018 рік компанія задекларувала виробництво насіння часнику сорту Любаша різних категорій.
Крім вирощування садивного матеріалу часнику, Насіннєвий Завод Часнику також займається вирощуванням та продажем товарного часнику, а також його переробкою. Так, компанія стала однією з найперших в Україні, яка почала постачати 100% часникову пасту підприємствам харчової промисловості (виробники ковбас та м’ясопродуктів, напівфабрикатів, пекарням, тощо).
З 2016 року Насіннєвий Завод Часнику почав будувати найбільший часниковий кластер у Волинській області. На сьогодні цей кластер зосереджений у Іваничівському районі, селі Луковичі. Компанія об’єднала досвід та бажання фермерів району та почала вирощувати справжній Волинський часник в промислових масштабах. З цією метою, було придбано спеціалізовану сільськогосподарську техніку: саджалки, сівалки, ботвов’яжучі та ботворіжучі комбайни Zocapi, культиватори, поливні машини, лінії з післяврожайної обробки часнику, тощо. Для того, щоб виробництво мало замкнутий цикл, в цьому році.
Насіннєвий Завод Часнику закінчує будівництво в селі Луковичі одного з найбільших в Україні спеціалізованих переробно-складських комплексів, розрахованого на зберігання 500 т готової продукції.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити