image
 |  0 18 Липня 2018 | 19:57

На Волині втілюватимуть пілотний проект «Поліція, громада - безпечний простір»

Сьогодні в управлінні Національної поліції у Волинській області відбулася зустріч керівництва управління із головами Об’єднаних територіальних громад. Зустріч пройшла у рамках пілотного проекту Національної поліції України «Поліція, громада – безпечний простір». У заході, зокрема, взяли участь заступник начальника управління Сергій Козак та начальник управління превентивної діяльності Володимир Солоненко.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з прес-служби поліції у Волинській області.
У рамках цієї концепції на Національну поліцію покладається функція з проведення конкурсу, призначення поліцейського на посаду та його професійного навчання. При цьому участь у конкурсному відборі такого дільничного братимуть представники ОТГ.

«Основна суть проекту – у кожній ОТГ додатково ввести посаду дільничного офіцера поліції. Громада може запропонувати свою кандидатуру на цю посаду. Після успішного відбору кандидат навчається, поліція забезпечує його заробітною платою, форменим одягом, а громада – створює відповідні умови для роботи дільничного. Цей працівник стежитиме за порядком тільки на території громади і буде підзвітний їй», – повідомив присутнім Сергій Козак.

За розрахунками, дільничний офіцер поліції має обслуговувати територію з населенням від трьох до шести тисяч людей, із урахуванням специфіки місцевості. Громада має забезпечити поліцейського службовим приміщенням, комп’ютерною технікою, тощо.

Під час заходу його учасники обговорили питання налагодження тісних відносин між поліцією та населенням, залучення молоді до роботи у поліції, зокрема, на посаді дільничного офіцера, узгодили спільну позицію щодо забезпечення реалізації проекту.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити