image
 |  2 18 Липня 2018 | 07:42

У Луцьку право на пільговий проїзд залишили лише за учнями міських шкіл

Виконком Луцької міськради залишив пільговий проїзд у розмірі 2 гривень лише для учнів міських шкіл.
Про це інформує власкор «ВолиньUA».
Виконувач обов'язків директора департаменту економічної політики Сергій Омельчук запропонував внести зміни у рішення про вартість проїду у луцьких маршрутках.
«У нас зараз за 2 гривні можуть їздити тільки учні від 6 до 14 років. Згідно поправки у проект рішення, право на пільгове перевезення вартістю у 2 гривні залишиться за учнями луцьких шкіл, які мають при собі учнівський квиток. Наголошую, мова йде тільки про учнів луцьких шкіл. Водночас, ми розширили віковий ценз учнів. А от студентам прийдеться платити по 5 гривень. Така була умова перевізників. Вони сказали чітко: або 5 гривень для студентів, який понад 20 тисяч у місті, або компенсовуйте нам вартість пільгового перевезення. В нашому бюджеті таких коштів немає», - зауважив чиновник.

Член виконкому Михайло Щур запропонував звернутися до органів державної влади аби уряд компенсовував студентам плату за проїзд.
Представник студентства під час виступу на засіданні виконкому акцентував увагу на нормах закону, який дає право студентам денної форми навчання на пільговий проїзд:
«Нас тут 30 тисяч, а нас ніхто не хоче чути».

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що норми закону дійсно існують, але держава абсолютно не виконує своїх зобов'язань.
В результаті рішення про зміну вартості проїзду для студентів було прийняте.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити