image
 |  0 17 Липня 2018 | 22:13

У міністра інфраструктури України на робочому столі – бюст Пілсудського

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що у нього на столі є бюсти Бандери та Пілсудського.
Про це він розповів у інтерв’ю львівському телеканалу НТА.
«Я виходжу з того, що у нас - війна з Росією і те, що відбувається у Польщі та Угорщині – це відголос. Ці настрої спеціально розпалюються і, на жаль, не всі політичні лідери є далекоглядними, дехто купується на дешевий популізм, коли можна отримати голоси від частки праворадикальних сил. Я радий, що українці мудрі і на такі речі не «купляються». Нам треба відновити українську історію та, яка вона була, визнати, що була радянська окупація. Я думаю, що зробити те саме вистачить сил і полякам, і угорцям. У мене на столі стоять бюсти Бандери і Пілсудського. Вони мирно вживаються», - заявив Омелян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біографія Юзефа Пілсудського вийшла українською мовою
Тим часом, як інформує «Вголос», у Меморандумі Народної Української Ради до Ліги Націй від 10-го січня 1931 року поіменно перелічують понад 350 сіл, через які перейшла ініційована Юзефом Пілсудським польська карна «миротворча» експедиція. Також там детально описують усі звірства, з якими поляки «пацифікували» українців.
«212 пограбованих, зруйнованих і знищених кооперативних крамниць, які розбивалися бомбами, багнетами і т.п. 69 так само зруйнованих і знищених культурно-освітніх установ. 12 пошкоджених шкіл. Понад 40 сільських громад, де незаконно реквізовано майно громадян. Бито нагаями, прикладами, шаблями, палицями 1357 дорослих чоловіків, жінок, найбільш національно свідомих, громадських працівників, членів кооперативних товариств, "Просвіт", читалень, а також учителів.
Також бито палицями, нагаями і прикладами 93 дітей віком від 6 до 16 років, серед яких чимало учнів українських шкіл. Над підлітками поляки проводили нелюдські знущання: хлопцям і дівчатам багнетами вирвано на грудях українські вишивки з сорочок. Старих людей прив’язували до возів і кінських хвостів, щоб бігли за ними, цих беззахисних змушували цілувати кінські зади. Священика Кобласа вели на аркані через село, заставляючи співати «Єще Польска не згінєла». Також під час побиття селян змушували їх гукати «нехай живе маршал Пілсудскі», - йдеться у Меморандумі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський фронт гібридної війни

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити