image
 |  0 18 Липня 2018 | 05:46

У США розкритикували «обмовку» Трампа про втручання Росії у вибори

Представники Демократичної та Республіканської партій США негативно оцінили заяву Дональда Трампа про те, що він обмовився і насправді погоджується із висновками американських спецслужб про ймовірне втручання РФ у президентські вибори 2016 року.
Про це повідомляє "УП" із посиланням на CNN.
"Президент Трамп намагався відмахнутися від того, що він сказав учора. Двадцять чотири години - занадто пізно, і у неправильному місці. Якщо Трамп не може прямо сказати Путіну, що він неправий, а ми маємо рацію, і наші розвідувальні органи праві, то це неефективно, а що ще гірше - це є ознакою слабкості.
Це говорить про те, що Путін продовжує використовувати Трампа, оскільки той не має мужності, сили, може, навіть переконання, щоб сказати в обличчя президенту РФ те, що він намагався сказати кілька хвилин тому", - підкреслив лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Заході розкритикували виступ Трампа поряд із Путіним

Водночас Джо Байден, колишній віце-президент США, наголосив, що виступ Трампа за підсумками його зустрічі з Путіним був повністю корисним саме президенту РФ.
Він вважає, що мета Путіна - "зруйнувати ліберальний міжнародний лад, створений після Другої світової війни", який допоміг західним країнам досягти процвітання та миру. Байден переконаний, що Трамп "допомагає в цьому порядку денному" Путіну.
Колишній координатор боротьби з тероризмом у Білому домі Річард Кларк, у свою чергу, заявив, що Трамп на саміті в Гельсінкі нагадував "контрольоване майно" для Путіна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія для мене ворог, – Андрій Єрмоленко, автор серію плакатів із переробленим логотипом ЧС-2018 (ПЛАКАТИ)

Нагадаємо, після повернення до США після зустрічі із Володимиром Путіним Трамп заявив, що насправді  погоджується із висновками американських спецслужб про ймовірне втручання РФ у президентські вибори 2016 року.
За його словами, непорозуміння нібито виникло внаслідок  використання "подвійного заперечення".
"Речення повинно було звучати "Я не бачу ніякої причини, чому б це не була б Росія", - свого роду подвійне заперечення", - стверджує президент США.
"Я думаю, що це, ймовірно, само собою прояснює речі. Я неодноразово говорив про дані від нашої розвідки про те, що росіяни намагалися втрутитися у наші вибори", - зауважує Трамп.

Крім того, він додав, що "повністю довіряє нашим спецслужбам" і пообіцяв, що його адміністрація "намагатиметься  агресивно попередити спроби РФ втрутитися у майбутні середньострокові вибори в листопаді".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я відмовився від зарплати у 2 мільйони євро за сезон у російському чемпіонаті, – лучанин Артем Федецький

Як повідомлялось, під час прес-конференції у Гельсінкі після особистої зустрічі з Путіним Трамп не став звинувачувати Росію у втручанні в президентські вибори в США у 2016 році та відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання і справді відбулося.
У 2016 році американські спецслужби дійшли до висновку, що Росія стоїть за спробами домогтися поразки Гілларі Клінтон на президентських виборах, зокрема, санкціонувавши проведення кібер-атак та кампанії із поширення фейкових новин у соціальних мережах.
Президент Росії Путін під час прес-конференції з Трампом заявив, що хотів, щоб той переміг на виборах президента США.
Однопартійці Дональда Трампа розкритикували його виступ на прес-конференції разом з  Путіним у Гельсінкі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити