image
 |  0 21 Липня 2018 | 04:15

Низку медичних закладів міста Луцька реорганізовуватимуть

Низка медичних комунальних закладів у Луцьку змінює статус і реорганізовується в комунальні підприємства.
Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 20 липня, - інформують Волинські новини.
Як повідомив керівник управління охорони здоров’я міськради Микола Якимчук, оптимізація комунальних закладів охорони здоров’я, яка полягає в наданні їм шляхом перетворення статусу неприбуткових комунальних медичних підприємств, є частиною медичної реформи.
Він розповів, що в майбутньому Національна служба здоров’я (на основі договорів) співпрацюватиме виключно з тими медичними закладами, які матимуть статус підприємств.
«На практиці керівники таких закладів отримають більше прав у плані надання різних медичних послуг, формування штатного розпису, вибору оптимальних умов роботи для медичного персоналу, залучення різних платних послуг, використання коштів, тобто йдеться про швидшу оперативність і кращу якість надання послуг. Керівник стає менеджером та економістом, який забезпечує відмінну роботу підприємства для виконання його основного завдання – надання повної медичної допомоги», – зазначив Микола Якимчук.

У випадку, якщо медичний заклад не укладе договору з Національною службою охорони здоров’я, він не отримає фінансування.
Так, відповідно до попередньо прийнятого міською радою рішення «Про реорганізацію комунальних закладів охорони здоров’я міста Луцька», мова про створення таких комунальних підприємств, як Луцька міська клінічна лікарня, Луцький міський клінічний пологовий будинок, Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка, Луцька міська дитяча поліклініка, Луцький центр первинної медичної допомоги, Луцький центр первинної медичної допомоги № 1, Луцький центр первинної медичної допомоги № 2 та Луцький центр первинної медичної допомоги № 3.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку хочуть продавати кіоски на аукціонах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити