image
 |  0 21 Липня 2018 | 20:50

Пояснили, чому затягується надання Українській Церкві автокефалії

Предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату анонсував надання їй автокефалії вже у 2018 році.
Вселенський патріарх Варфоломій надасть Україні Томос про автокефалію вже у 2018 році – коли поінформує про своє рішення всі помісні церкви.
Про це під час інтерв'ю LB.ua заявив предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату Святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.
"Оскільки делегація ще не об’їхала всі помісні церкви, то оголошення рішення щодо Томосу трохи затягується. Згідно з процедурою, за результатами об’їзду делегація має підготувати відповідний звіт, який розглядатиметься на засіданні Синоду. І вже по факту прийматиметься рішення. Згідно з інформацією, яка є зараз у нас, Томос буде надано вже в цьому році. Коли саме – за місяць чи восени – конкретики немає, але точно в цьому році", – йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині виявили пропагандистські футболки Путіна «з гуманітарки» у московській церкві (ФОТО)

При цьому він наголосив: до складу комісі увійшли три митрополити Константинопольського патріархату, які й об’їжджають всі помісні церкви, наголосивши, що "вони не просять згоди на надання Томосу, а просто інформують про відповідний намір Константинополя".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд конфіскував півтора мільйона гривень, які московський піп намагався вивезти до Росії

Разом із тим, Філарет підкреслив можливість самостійного надання Томосу Вселенським патріархом – "Без попередньої згоди на те інших православних церков".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Московському патріархаті лякають «кровопролиттям» у разі автокефалії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити