image
 |  2 21 Липня 2018 | 17:31

У луцькій мерії вирішили, що одного дня на День міста для лучан замало

У Луцькій міській раді хочуть встановити датою відзначення Дня міста Луцька другу суботу і неділю вересня. Про це йдеться у проекті рішення виконавчого комітету.
В останні роки ця дата збігалась у часі зі святкуванням Дня Державного прапора України та  Дня Незалежності України, що, фактично, зміщувало акцент і увагу громадськості зі свята місцевого значення на найбільше державне свято.Секретар Луцької міської ради доручив відповідним виконавчим органам провести електронне опитування громадської думки лучан щодо потреби перенесення святкування Дня міста Луцька. Опитування було розміщене на офіційному сайті міської ради протягом травня-червня цього року.
За результатами голосування, 46,5% опитаних висловились за відзначення цієї дати щорічно у вересні. Тому ймовірно, цьогоріч День міста Луцьк святкуватиме 8-9 вересня 2018 року.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День міста у Луцьку перенесли на осінь

“Встановлення єдиної дати відзначення Дня міста сприятиме формуванню місцевих традицій та звичаїв, почуття патріотизму, поваги до історії та духовних цінностей, консолідації громади, формуванню позитивного іміджу та промоції міста, організації змістовного дозвілля лучан та численних гостей, забезпечить додатковий потік туристів, збільшить кількість відвідувачів культурно-мистецьких, спортивних, розважальних та офіційних заходів, що зумовить пожвавлення і розвиток малого і середнього бізнесу та додаткові фінансові надходження”, – повідомляється у пояснювальній записці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити