image
 |  0 21 Липня 2018 | 07:17

Влада манкуртів боїться називати польську Армію Крайову окупантом, – Олександр Пирожик

Влада манкуртів боїться називати польську Армію Крайову окупантом. А треба було би писати так, як біля пам'ятного хреста в Горохові: борцям за волю й незалежність України, які загинули від рук російських, німецьких, польських окупантів...
Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині заборонили відкрити пам’ятник замордованим землякам через напис про «польських націоналістів»

"Чужа українському духу, зденаціоналізована влада - одна з головних причин того, що нас по черзі скубають московити, поляки, угорці... Мене вкрай обурила інформація волинських Інтернет-видань, що на Любомльщині, в бандерівському селі Запілля, місцевим мешканцям не дозволили відкрити пам'ятний знак замордованим польською Армією Крайовою односельчанам. Мовляв, на таких написах не можна вказувати, що ці люди були замордовані "польськими націоналістами"...
Це що, українцям забороняють казати правду для майбутніх поколінь? Це ми й далі маємо мовчати, бо "ворог нападе"? Навіть тоді, коли він уже вдається до нападок зі Сходу і Заходу?!" - йдеться в дописі.

На думку Олександра Пирожика, напис у Запіллі - ще надто поміркований і ліберальний. Бо треба називати речі своїми іменами. І відверто говорити: не польськими націоналістами, а польськими окупантами!
"Влада манкуртів боїться називати польську Армію Крайову окупантом. А треба було би писати так, як біля пам'ятного хреста в Горохові: борцям за волю й незалежність України, які загинули від рук російських, німецьких, польських окупантів... Там виконавча влада так само «скавчала», навіть заяви-доноси на нас, свободівців, у поліцію писали... І де тепер очільниця цієї влади? Полягла у боротьбі за землю? Не витримала боротьби з хабарництвом та корупцією?" - нагадує Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині помолилися за жертв спаленого поляками села Красний Сад

"Якщо ми не будемо вчити правдивої історії наші майбутні покоління, нам нав'язуватимуть іншу правду та іншу історію. Вигідну нашим сусідам, недругам, а то й відвертим ворогам української нації..." - резюмує Пирожик.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники круглого столу «Волинь-43» ухвалили резолюцію з вимогами до української влади дієвіше відстоювати національні інтереси

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити