image
 |  0 23 Липня 2018 | 06:02

Ірина Геращенко заявила, що вона – проти присвоєння Усику звання Героя України

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України у підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі (Україна - Росія - ОБСЄ) Ірина Геращенко проти присвоєння боксеру Олександру Усику звання Героя України.
Про це 22 липня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
Вважаю популістськими і непродуманими заяви про те, що переможець у спортивному поєдинку повинен отримувати звання Героя України. Герої України - на фронті! Вони захищають Україну в реальних боях з Москвою, а не в Москві. І хотілося б, щоб наш уряд в тилу пам'ятало, де війна, і розуміла різницю між спортивними кумирами і Героями України, - зазначила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після тріумфальної перемоги Усику можуть присвоїти звання Героя України
Вона підкреслила, що за останні 4 роки це звання надавалось лише українським військовим за мужність в ході бойових дій на Донбасі, в тому числі багатьом - посмертно.
Як повідомляли «Українські Новини», у ніч на 22 липня український боксер Усик переміг російського боксера Мурата Гассієва у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії на кубок імені Мохаммеда Алі у важкій вазі і став абсолютним чемпіоном світу в цій ваговій категорії.
Бій відбувся в Москві (Росія).
За підсумками 12-раундового протистояння перемогу одноголосним рішенням суддів здобув український боксер.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Усик – у топ-10 найкращих боксерів світу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити