image
 |  0 23 Липня 2018 | 09:23

Мешканець одного з луцьких гуртожитів зробив зі своєї кімнати «сміттєзвалище»

У кімнаті сміття під стелю: частини меблів, одяг, пляшки - цим мотлохом забите житло Сергія Пахолюка, одного з мешканців гуртожитку на проспекті Дружби Народів. 
Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».
Лучани, які живуть на цьому поверсі, кажуть: жити поруч з таким сусідом - нестерпно. У коридорі - сморід, а ще у кімнаті Пахолюка заводяться таргани і мошка.
"Він може тут голий ходити. Це раз. А тут і діти. Колись тут нас не було вдома, сусідка лише була, він тут взяв, підпалив. Це добре, що хтось був. Двері вибиває. Не може їх відкрити, він їх вибиває. Умивальніка цього зірвав. Скло вибив. Викликаємо постійно поліцію", - розповіла мешканка цього поверху, Ірина Блоха.

Бруд та антисанітарія - не єдині проблеми, на які скаржаться мешканці. Іноді чоловік поводиться агресивно, особливо, якщо його змушують прибрати за собою. Олена - мешканка сусіднього будинку. Раніше у кімнаті поруч із Пахолюком жила її рідна тітка, але вона була змушена виїхати через погрози агресивного сусіда.
Жеку розповіли, що раніше у цій кімнаті Пахолюка проживала нібито родичка чоловіка. Після її смерті Сергій заселився сюди, але документів, що затвердили б право спадщини, до ЖЕКу не приніс. Також він не має прописки. І, незважаючи на це, далі продовжує жити у кімнаті, погрожуючи не лише сусідам, а й комунальникам. А поліція на такі випадки - майже не реагує, стверджують вони.



За словами юриста Олега Огородника, мешканцям потрібно писати колективні заяви до поліції, тиснути на дільничого, звертатись у органи опіки та піклування, аби чоловікові призначили психологічну експертизу, а відтак - опікуна. Лише спільними зусиллями можна буде зрушити справу з мертвої точки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Курортне» шахрайство: лучанин заплатив за «фейкову» базу на морі
Минулої осені у цьому ж районі на вулиці Шота Руставелі сталась масштабна пожежа у одній з квартир. Там жив чоловік, що страждав синдромом Плюшкіна, і зносив до приміщення сміття. У результаті надзвичайники гасили вогонь протягом декількох годин, вилили тонни води. Через це постраждав ремонт у квартирі, що знаходилась нижче. Мешканці цього гуртожитку на Дружби Народів бояться, що через бездіяльність органів влади така ж ситуація буде і у них. Тож закликають відповідні структури нарешті звернути увагу та допомогти вирішити їхню проблему.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити