image
 |  2 24 Липня 2018 | 15:48

Наметове містечко біля села Світязь займає 17 гектарів (ВІДЕО)

Намет замість будиночка, спальний мішок - замість комфортного ліжка. Тисячі туристів щороку їздять на Світязь та оселяються у наметовому містечку. Кажуть, шукають не комфорт, а насолоду від спілкування з природою.
Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.
"В кімнатах ми живемо вдома. А сюда приїжджаєш тіпа побути на природі, воздухом подихати. Якось воно ну веселіше", - каже відпочивальник Володимир.




Цьогоріч наметове містечко оновили. Його обгородили парканом, поставили шлагбаум і тимчасове приміщення для працівників. Також пробурили дві свердловини, замінили туалети та встановили десять душових кабін, альтанки.
"Я віддаю перевагу палаткам. Чому? Не знаю, так мені більше подобається. Поспати на постелі я й вдома посплю, а тут більше в палатці подобається. Красіво, нормально все. Одне тільки, що зауваження зробив би, що біля туалетів нема освітлення. Ночью темно і як мені, допустім, то нічого, а жінку треба з фонаріком проводити", - розповідає відпочивальник Богдан Вітвілюк.

На пляжі поставили кабінки для переодягання, лавочки та рятувальний пост.
За словами директорки Шацького національного природного парку Марії Христецької, у пріорітеті було - зустріти сезон без усього старого, страшного та поломаного.
Нині наметове містечко біля села Світязь займає сімнадцять гектарів. У найбільш спекотні дні тут розбивають навіть до 400 наметів. За один невеликий потрібно заплатити 20 гривень, ще стільки ж - за стоянку легкового автомобіля. По 30 гривень за великий намет і бус, за автобус і будинок на колесах - 40 гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити