image
 |  2 24 Липня 2018 | 17:48

Пожежі в Греції: допомоги консульства попросили восьмеро українців

Восьмеро українців, які перебувають зараз у грецькому місті Кінет, звернулися до українського консула з проханням допомогти їм виїхати до Афін.


Про це 24 липня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».


Таке прохання виникло через небезпечну ситуацію, що склалася в Греції внаслідок лісових пожеж, повідомив Укрінформу заступник директора Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.



До консульства звернулося восьмеро осіб. Вони не перебувають у небезпеці, але з огляду на те, що навколо небезпека, попросили допомогти їм залишити місто і знайти помешкання в Афінах до відбуття. Відбуття наших громадян до України планується 26 липня, - сказав Кирилич.



Він зазначив, що більше звернень до консульського відділу в Афінах від українських громадян не надходило. Також, за словами Кирилича, Центр, який координує всі заходи, пов'язані з рятувальною операцією, повідомив, що українці не зверталися у справі пошуку осіб, які могли б бути в зоні стихійного лиха.


Як раніше повідомлялося, 23 липня на захід від столиці Греції Афін почалася масштабна лісова пожежа. Влада Греції оголосила евакуацію жителів прибережних районів біля Афін. Через сильний поривчастий вітер вогонь швидко поширюється, столицю огорнув густий дим.


За попередніми даними, внаслідок стихії загинуло понад 60 осіб.


У МЗС заявили, що українців серед загиблих і постраждалих немає.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити