image
 |  2 24 Липня 2018 | 20:04

Волинський рибоохоронний патруль затримав порушників на водоймі та ринку (ФОТО)

20 липня під час проведення рибоохоронного рейду Волинським рибоохоронним патрулем було затримано двох порушників правил рибальства.


Про це 24 липня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.


Громадяни, використовуючи дерев’яні човни та дві риболовецькі сітки, здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів. Завдяки оперативним діям інспекторів рибоохоронного патруля, порушники не встигли завдати значних збитків рибному господарству України. Однак їм все ж вдалось виловити декілька екземплярів риби, а саме: плітка – 5 екз., окунь – 1 екз. та щука – 2 екз. Збитки по даному факту становлять 442 грн. На момент затримання щука була живою, тому її випущено у середовище існування. Іншу рибу, засоби та знаряддя лову вилучено.


Подія сталась на р. Луга, неподалік с. Щенятин Іваничівського району Волинської області. На браконьєрів складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.


Того ж дня патрульні здійснили рибоохоронний захід у місцях реалізації водних біоресурсів. Так, на ринку поблизу санаторія «Лісова пісня», неподалік с. Гаївка Шацького району було виявлено громадянку, яка здійснювала продаж карася сріблястого, загальною вагою 2,2 кг. Документів, які б підтверджували походження та законність придбання даної риби у порушниці не було. На особу складено протокол за ст. 88-1 КУпАП.



Звертаюсь до громадян з проханням, перед тим, як купувати біоресурси на ринках чи у місцях збуту - поцікавтеся, будь ласка, щодо наявності будь-яких документів, що підтверджують законність їх походження. Якщо документів немає - відразу телефонуйте до рибоохоронного патруля. Не ставайте співучасником порушення!, - заявив керівник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.



Матеріали по даних правопорушеннях направлені в суди для притягнення винних осіб до відповідальності.


Нагадуємо, в управлінні рибоохорони функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства - прохання повідомити Волинський рибоохоронний патруль за вказаним номером.


Читайте також: Мешканець Іваничівщини незаконно наловив риби майже на 300 гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити