image
 |  2 25 Липня 2018 | 14:45

Яку небезпеку приховує борщівник Сосновського?

Бур’ян борщівник Сосновського – небезпечний  вид  буряна, контакт з  яким  приводить  до  серйозних  опіків  шкіри.
Про це інформує фітосанітарна інспекція Іваничівського району.
Практика показує, що люди часто плутають борщівник із лопухом. Був  випадок,  коли в лікарню потрапила  жінка, котра помилково зробила собі компрес із листя борщівника, наслідком чого став такий глибокий опік, що довелося робити пересадку шкіри.
Особливо небезпечними є ураження у ділянці суглобів, котрі постійно перебувають у русі. Це поглиблює опік, може приєднуватися інфекція, і тоді процес одужання триває довше.
Надзвичайно обережними треба бути людям, схильним до алергії, у них може розвинутись набряк Квінке, що може загрожувати життю, у хворих на астму він може спровокувати напад задухи.
У випадку контакту  тіла з соком рослин необхідно терміново промити уражені ділянки тіла рідиною, що містить спирт, у разі появи  опіків уражені ділянки необхідно обробити лініментом синтоміцину. У жодному разі уражені місця не змащувати йодом – опік буде подвійним , не застосовуйте фіксуючих пов'язок.
Пам’ятайте: при виконанні робіт, пов’язаних із знищенням борщівника Сосновського заборонено бути роздягненим, або мати незахищені ділянки тіла, використовуйте водонепроникний захисний одяг для запобігання опіків!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гнідавському цукровому заводі продовжується модернізація виробництва

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити