image
 |  5 26 Липня 2018 | 18:21

Київстар у суді програв справу про посекундну тарифікацію

Господарський суд Києва відмовив мобільному оператору Київстар у позові до Антимонопольного комітету, який оштрафував його на 21 млн гривень за порушення принципів тарифікації дзвінків.


Про це 26 липня 2018 року повідомляє «1NEWS».


Про це розповіла державний уповноважений АМКУ Марія Процішен.



Київстар хотів щоб суд визнав недійсним рішення АМКУ в повному обсязі. Але в позові було відмовлено, – зазначила вона.



АМКУ ще 14 грудня 2017 року прийняв рішення накласти штраф на оператора мобільного зв’язку.



Оператор у своїй комунікації про умови тарифікації використовував три типи тверджень, в двох з яких зазначалося, що тарифікація «посекундна». По факту це твердження помилкове – вартість повної хвилини розмови списувалася в першу секунду розмови, – заявляли тоді в АМКУ.



Київстар звернувся в суд і на початку березня було відкрито справу. Невиконання виплати штрафу призводить до нарахування пені в розмірі 1,5% за кожен день прострочення від суми штрафу. (або 319,6 тис грн. в день) суд розпорядився заморозити санкцію до рішення суду по суті спору.


У прес-службі Київстар відзначили, що врахували рекомендації АМКУ і своєчасно вжили заходів, щоб зробити комунікацію більш зрозумілою для клієнтів.



У той же час з метою підтвердження правомірності рішення АМКУ Київстар звернувся до суду з відповідним позовом. Рішення про подальше оскарження буде прийнято компанією після отримання повного тексту рішення суду, – відзначили в компанії.



Аналогічний судовий розгляд відбувається зараз і між АМКУ та lifecell. У вересні 2017 року Комітет оштрафував оператора на 19 млн грн.


Нагадаємо, компанія Київстар запровадила нову лінійку тарифів у зв’язку із запуском 4G-мережі. Найнижчий тариф подорожчав на 10 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити