image
 |  2 26 Липня 2018 | 16:12

За втручання прокурорів волиняни повертають до бюджету безпідставно отриману соціальну допомогу

Органи прокуратури Волині значну увагу приділяють вивченню питання щодо додержання законності при отриманні громадянами з бюджету державних соціальних допомог сім'ям з дітьми чи малозабезпеченим сім'ям.


Про це 26 липня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.


За перше півріччя поточного року прокурорами виявлено випадки приховування громадянами реальних доходів та відомостей про майновий стан, внаслідок чого їм безпідставно нараховувались та виплачувались бюджетні кошти в рамках соціальних допомог, призначених для дітей. Після виявлення ж таких фактів громадяни відмовлялися добровільно повернути до бюджету незаконно отримані виплати.


Відтак, органи прокуратури області уже в судовому порядку вимагали від громадян повернути до бюджету такі кошти.


Так, судом задоволено позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури в інтересах управління соціального захисту населення Володимир-Волинської районної державної адміністрації до мешканки княжого міста, яка, маючи у власності дві земельні ділянки та отримуючи дохід від здачі їх в оренду, приховала ці відомості при зверненні за призначенням допомоги малозабезпеченим сім'ям. Судом постановлено стягнути з неї майже 9 тис. грн. зайво виплаченої допомоги.


Мешканка Ковеля приховала відомості про наявність у її власності двох квартир, що не надавало права на отримання соціальних виплат. За позовом прокурора відповідачкою до бюджету повернуто понад 5 тис. грн.


Всього упродовж 2018 року прокурорами до суду пред’явлено 5 позовних заяв про стягнення до бюджету з громадян безпідставно отриманих ними державних соціальних допомог сім'ям з дітьми чи малозабезпеченим сім'ям на суму понад 50 тис. грн.


Окрім того, відносно однієї особи, яка навмисно підробила документи про свій матеріальний стан, розпочато кримінальне провадження, яке скеровано до суду з обвинувальним актом.


Робота на вказаному напрямі триває.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити