image
 |  5 27 Липня 2018 | 17:22

До бюджету Маневицького району повернуть 85 тисяч гривень позики

Прокурори вимагають повернення сільськогосподарським кооперативом до бюджету Маневицького району 85 тисяч гривень позики.


Про це 27 липня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.


Маневицька місцева прокуратура звернулася до господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Управління регіонального розвитку Маневицької районної державної адміністрації та Маневицької районної ради, аби стягнути із одного з сільськогосподарських виробничих кооперативів Маневиччини до бюджету заборгованість за договором позики в сумі 85 тис. грн.


Прокурори з'ясували, що на реалізацію Комплексної програми розвитку основних галузей агропромислового комплексу району на 2011 – 2015 роки, затвердженої рішенням Маневицької районної ради у грудні 2010 року, фінансування якої проводилося за рахунок коштів районного бюджету, між управлінням агропромислового розвитку райдержадміністрації та кооперативом у березні 2011 року укладено договір позики.


Остаточною датою повернення позики визначено 01 грудня 2014 року.


Однак позичальник досі не повернув кошти районного бюджету позикодавцеві.


Зауважимо, що Маневицька районна рада, виходячи за межі своїх повноважень, ухвалювала низку рішень, якими відтерміновувала повернення таких позик сільськогосподарськими кооперативами району, проте усі ці рішення Маневицька місцева прокуратура оскаржувала й суди, погодившись із позицією прокурорів, визнали їх протиправними.


Позаяк неповернення позики є значним порушенням економічних інтересів територіальної громади Маневицького району, а Маневицька районна рада упродовж тривалого часу не вживає заходів задля повернення цих коштів до бюджету, прокуратура, втрутившись у ситуацію, в суді вимагатиме стягнення із сільськогосподарського кооперативу на рахунок бюджету районної ради 85 тис. грн. на виконання умов договору позики.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити