image
 |  0 27 Липня 2018 | 16:42

Український консул відвідає Сущенка у понеділок

Український консул у Москві Геннадій Брескаленко відвідає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого в РФ, у СІЗО «Лефортово» в понеділок, 30 липня.


Про це повідомив сайту «Укрінформ» громадський захисник журналіста Марк Фейгін, який також відвідає свого підзахисного наступного тижня.



Сьогодні пройшло жеребкування на відвідування ув'язнених у СІЗО «Лефортово». Мені випав четвер. Але я, можливо, зможу поміняти дату відвідування Романа Сущенка на день-другий раніше. А консул України в Москві Геннадій Брескаленко відвідає Сущенка в понеділок, - сказав Фейгін.



Раніше він розповідав про великі проблеми, що існують з відвідуванням ув'язнених у СІЗО «Лефортово». Кабінетів для зустрічей там лише шість, і вони часто використовуються слідчими, які проходять без черги. А ремонт, що триває вже два роки, все ніяк не закінчиться.


Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.


7 жовтня йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.


Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня було подано скаргу на ухвалений вирок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити