image
 |  2 28 Липня 2018 | 04:30

На хресний хід УПЦ МП «вірянка» прийшла з російським триколором (ФОТО)

Хресний хід УПЦ Московського патріархату, що 27 липня відбувся в Києві, не обійшовся без «ватних» інцидентів. Зокрема, одна з учасниць заходу розгорнула прапор країни-агресора.
Як передає кореспондент УНІАН, інцидент стався на вулиці Грушевського, неподалік будівлі Кабміну.
Практично одразу після того, як жінка дістала російський триколор, люди навколо почали називати її «провокатором». Згодом до неї підійшли поліцейські та сказали прибрати прапор, який «вірянка», до того ж, несла догори дриґом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 200 гривень кожному – зафіксували, як учасники хресної ходи МП отримували «срібники» (ВІДЕО)

Також у колоні був помічений чоловік, який ніс фотографію із зображенням голови Російської православної церкви патріарха Кіріла.

Як повідомляє «Інформаційний акцент», із нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України УПЦ МП провела молебень на Володимирській гірці. Окрім священнослужителів, у заході взяли участь народні депутати від «Опозиційного блоку» Юрій Бойко, Вадим Новинський, Нестор Шуфрич, Олександр Вілкул, позафракційний Володимир Литвин.

Митрополит Антоній повідомив, що в хресному ході взяли участь 250 тисяч вірян. За його словами: це більше, ніж минулого року. Митрополит також підкреслив, що хресний хід не є політичним заходом, мовляв, це релігійний обряд.
Водночас перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зазначив, що участь у заходах взяли близько 20 тисяч громадян. За його словами, значних порушень правопорядку не зафіксовано.
У столичній поліції звітують, що правоохоронці затримали трьох осіб, які перешкоджали руху колони.
Урочистості з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України проходять 27 та 28 липня. У суботу хресний хід проведе Українська православна церква Київського патріархату.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вселенський Патріархат відмовився святкувати 1030-річчя хрещення Русі у Москві

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити