image
 |  0 28 Липня 2018 | 10:17

В УПЦ КП заявили про замах на патріарха Філарета

В Українській православній церкві Київського патріархату заявили, що заштатний єпископ Севастіан (справжнє ім'я - Возняк Михайло Ярославович) готував замах на Патріарха Київського Філарета.


Про це йдеться в журналі засідання Священного Синоду 27 липня 2018 р. на сайті УПЦ КП.
25 травня 2018 р. заштатний єпископ Севастіан (Возняк) разом зі своїм сином ввечері у не прийомний час в світському одязі увійшов до резиденції Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та мав намір потрапити до особистих покоїв Предстоятеля, який у цей момент вечеряв у трапезній. Почувши, що хтось пройшов коридором, з дверей кухні вийшла економ Патріархії монахиня Варвара, на яку вказаний єпископ Севастіан (Возняк) відразу напав, спрямувавши їй в обличчя сльозогінний газ із заздалегідь приготовленого балончика. Після цього батько і син втекли з місця злочину, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при затриманні правоохоронними органами заштатний єпископ визнав свою участь у вказаних подіях, пояснивши свій вчинок намаганням потрапити до Патріарха на прийом.
Якщо ж дехто із кліру, або ченці, що виявляться пов’язаними клятвою один з одним, або чинитимуть підступи проти єпископів, чи своїх співпричетників, нехай повністю будуть позбавлені свого «ступеня», інших правил вказаного змісту - заштатного єпископа Севастіана (в миру Возняка Михайла Ярославовича) позбавити священного сану, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Возняк був звільнений від керування Чернігівською єпархією ще у 2008-му році. Мотивом звільнення він вказав "особисті причини".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити