image
 |  0 28 Липня 2018 | 12:31

Воювати за Україну – гріх! «Л/ДНРівцям» Бог помагає! – почаївські монахи на ході у Києві (ВІДЕО)

Учора, 27 липня, під час Хресної ходи у Києві почаївські монахи заявили, що обороняти Україну на Донбасі - гріх, а бойовикам, які убивають українців - «Бог помагає».
Відео із заявами монаха опублікував користувач Євген Штурпак на своїй сторінці в Facebook.
Як інформує "Вголос", на запитання, чому монах так кострубато розмовляє російською мовою, він відповів, що переучує себе.
«Ну, по-російськи красивіше. А сама українська мова це вже вторинне, відірване від коренів. Вона не підходить нам. У нас навіть служби на ній ніколи не ведуться», - сказав монах.

Крім того, він вважає, що Україна не повинна воювати за Донбас, оскільки там, як і в Криму, православні люди, а на пряме запитання, кому належить півострів - Україні чи Росії - він відповів, що православним.
«Воювати за Україну не можна. Це - гріх. Це братовбивча війна проти православних. «ДНРівці» - люди православні. Я добре їх знаю, вони приходили деякі до нас. І вони борються за свою справу, їм бог допомагає. Це безумовно божу справу. А в Україні влада безбожна, тому за Україну воювати - це гріх», - заявив чернець, який так і не назвав свого імені.

Нагадаємо, 27 липня на Хресній ході Московського патріархату в Києві розгорнули прапор РФ.
https://m.facebook.com/100027365074877/videos/128256598096509/

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити