image
 |  2 29 Липня 2018 | 16:57

У музеї Липинського на Волині відбулася ювілейна урочистість Галини Кажан (ФОТО)

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулась урочистість «Роки і долі» з нагоди щедрого 70-річного ювілею Заслуженої артистки України Галини Кажан.
Про урочистість інформує власкор «ВолиньUA».

Урочистість проходила під гаслом «Собі про себе і для всіх». Із нагоди щедрого ювілею мисткині, яка побувала зі своїми шедевральними моно-виставами буквально в кожному волинському селі, до Затурцівського музею з’їхалися рідні та знайомі, гості та колеги з усіх куточків Волині, Києва, Львова і навіть із Франції та Польщі.

Щедрими словами, Почесною грамотою та цінним годинником від Волинської обласної ради ювілярку привітав перший заступник голови ради Олександр Пирожик. Він передав Галині Кажан вітання від її земляків із сіл Ягідне та Гайки Турійського району - тих країв, де в урочищі Вовчак зродилася УПА.

Саме цим вовчаківським генетичним кодом, вочевидь, і пояснюється велика обдарованість, одержимість та жертовність Заслуженої артистки України Галини Кажан.

До ювілею заслуженої артистки у стінах Затурцівського музею В’ячеслава Липинського, приміщення якого люб’язно надав для урочистості його директор Віталій Кушнір, розпочала діяти виставка творчих робіт ювілярки. Серед її експонатів почесне місце займають вишивані портрети та ікони. Тут також - журналістські та літературні доробки Галини Кажан.

По завершенні віншування мисткині присутніх очікувала святкова трапеза «Українські вареники». На гостей свята чекали відразу 7 видів смачних вареників із різними начинками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Устилузі у музеї Стравінського дав концерт піаніст із Німеччини

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити